DIENSTEN

Zinkwerk

Zinkwerk: tijdloos en elegant

Wat sinds onze opleiding het minst is veranderd is de toepassing van zink. Het is een zeer traditioneel materiaal in de bouw dat nog niets van zijn charme heeft verloren. Misschien hier en daar een aanval vanuit de PVC-hoek. Maar die is glansrijk doorstaan. Zink heeft een zeer karakteristieke uitstraling een blijft die ook behouden. En zink is duurzaam. Zink kan een mensenleven lang mee. Eigenlijk alleen mechanisch te beschadigen.

Meestal is dat weer goed te repareren. Als dat niet het geval is, dan is het in ieder geval nog weer goed te recyclen. Wat er in ons vakgebied bij ons ook veranderd: Zink blijft. Zink als dakbedekking, dakgoot en regenpijp: wij zullen het blijven promoten.

We zijn trots op ons vakmanschap dat ons in staat stelt dit heerlijke en eerlijke materiaal te kunnen bewerken.

Traditioneel vakwerk

Een deel van de charme van zink ligt in het vakmanschap dat nodig is om zink goed te verwerken.

Zink is een buigzaam metaal. Door de vormgeving krijgt het wat extra stevigheid. Die stevigheid is altijd beperkt en daarin ligt ook de zwakte. Een dakgoot van zink is niet bedoeld als wandelpad. De kans op blijvende vervorming is dan te groot en kan leiden tot bijna onherstelbare vervorming met als gevolg een verstoorde waterafvoer.

Het mooie is dat er altijd weer een milieuvriendelijke goot te maken valt. Onze vakmensen kunnen zink vormen en lassen. Eigenlijk heet lassen van zink solderen. Het verschil met lassen is dat solderen wordt uitgevoerd bij een relatief lage temperatuur, waarbij het materiaal van het werkstuk niet smelt.

Zink of eventueel koper. Het is bij aanschaf niet het goedkoopste materiaal. Maar duurzaam, onderhoudsvriendelijk, blijvend tijdloze uitstraling en milieuverantwoord. Ook in de toekomst. En daarmee waarschijnlijk toch de beste investering!

Contact

Bent u benieuwd wat Installatiebedrijf Herold Pouwels voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op!